Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Venla Rummukainen

Olen Venla Rummukainen, ja olen soittanut huilua kahdeksan vuotta. Tarkoitukseni oli alun perin ryhtyä soittamaan kanteletta, mutta en päässytkään. Outokummun orkesterikoulun yhteydessä ihastuin sitten huilun ääneen, ja kanteleen sijaan aloinkin soittaa sitä. Pari vuotta olen soittanut huilun lisäksi myös pikkoloa, ja ehkä jonkinlaiseksi vastapainoksi yritän soitella itsekseni myös bassoa.

Soittamisen aloittamisesta ei mennyt kauankaan, kun liityin myös orkesteriin. Parhaillaan opiskelen kolmoistutkintoa lukiossa ja konservatoriossa, minkä lisäksi soitan samanaikaisesti kolmessa eri puhallinorkesterissa: Joensuun ja Outokummun puhallinorkestereissa sekä Karjalan Maanpuolustussoittokunnassa. Onhan siinä soittamista, mutta on se toisaalta tosi hauskaakin.

JPO:ssa olen viihtynyt hyvin, täällä on kiva soittaa. Eri musiikin lajeista pidän kaikkein eniten elokuvamusiikista, joten viimesyksyinen elokuvakonsertti oli erityisen mukava. Ja viime kesän ulkomaanreissulle en valitettavasti ehtinyt, mutta jos niitä tulee tulevaisuudessa lisää, niin ehdottomasti olen mukana!