Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Raimo Naumanen

Olen Raimo Naumanen, ja olen ollut Joensuun Puhallinorkesterissa mukana heti perustamisesta lähtien. Soittourani aloitin syksyllä 1958 Penttilän sahan poikasoittokunnassa Es-kornetistina, ja neljä vuotta myöhemmin vaihdoin pasuunaan, jonka lisäksi soitan myös baritonitorvea sekä tuubaa. Vuosien mittaan olen ollut muun muassa sinfoniaorkesterissa sekä reserviläissoittajana, ja kaupunginteatterissakin olen soittanut ainakin parisataa keikkaa.

Nuorempia soittajia haluan evästää, että soittamista ei kannata jättää. Vaikka elämän myrskyt välillä heittelisivätkin, niin takaisin voi ja kannattaa aina tulla. On mukavaa, kun samassa orkesterissa on sekä nuorempaa polvea että meitä ”menneen talven lumia”. Eikä soittamisesta kai koskaan pääsekään eroon. Itse en voi enää sanoa sitä edes harrastukseksi, vaan kyseessä on pikemminkin elämäntapa.

Yksi komeimpia soittomuistojani on Kimmelistä useamman vuosikymmenen takaa. Olimme siellä itsenäisyyspäiväkeikalla, kun paikalle saapui juhlimaan vasta vihitty pariskunta. Orkesteria johtanut Raimo Maaranen tyhjensi tanssilattian, minkä jälkeen 35 hengen ammattilaisorkesteri soitti morsiusparille häävalssiksi Suvivalssin. Taatusti unohtumaton elämys niin hääparille kuin soittajillekin!