Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Juho Vornanen

Olen Juho ”Pastori” Vornanen, teologian opiskelija ja tuubansoittaja. Koska olen tällainen isohko kaveri, tuuba sopii minulle hyvin. Seitsenvuotiaana en kuitenkaan vielä voinut aloittaa ihan niin isolla soittimella, joten ensimmäinen soittimeni oli tenoritorvi, joka pari vuotta myöhemmin vaihtui baritoniin. Nelisen vuotta sitten siirryin tuubaan, ja samoihin aikoihin liityin myös Joensuun Puhallinorkesteriin, jossa olen soittanut siitä lähtien.

Tuuba on puhallinorkesterin selkäranka – voisi sanoa, että ihannetapauksessa sitä ei kukaan edes huomaa, mutta ilman sitä havaitsee heti, että jotain puuttuu. Välillä sen stemmat saattavat tuntua tylsiltä, mutta onneksi toisinaan tulee sovituksissa vastaan kivojakin yllätyksiä. Mieluiten soitan itse klassista sekä esimerkiksi elokuvasävelmiä, koska isolla orkesterilla sellainen musiikki soi mielestäni kaikkein parhaiten.

Soittoharrastus pitää ihmisen aktiivisena, ja sen myötä pääsee esimerkiksi tutustumaan erilaisiin paikkoihin ja ihmisiin. Oman soittourani parhaisiin kokemuksiin kuuluvatkin JPO:n jokavuotiset kesä- ja joulukonsertit Paiholan sairaalassa. Kun saa soittaa ihmisille, joilla on tavalla tai toisella vaikeaa, niin huomaa, kuinka musiikki auttaa heitäkin. Siinä tuntee tekevänsä jotain tärkeää.