Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Maria Sorsa

Olen Maria Sorsa, trumpetisti vuodesta 2002 eli suunnilleen vaahtosammuttimen kokoisesta asti. Tarina on se tavallinen: olisin halunnut konservatorioon soittamaan pianoa, mutta en päässyt. Sitten musiikkiluokan opettaja kysyi, haluaisiko joku ruveta soittamaan trumpettia, ja ilmoittauduin heti, vaikken edes tiennyt, miltä trumpetti näyttää. Ja sillä tiellä olen edelleen, nykyään trumpetinsoiton opettajaksi opiskelemassa.

Joensuun Puhallinorkesterissa olen soittanut muistaakseni kahdeksan vuotta. Ihan itse halusin mukaan, koska kaipasin konservatorion nuoriso-orkesterin jälkeen enemmän haastetta ja halusin päästä soittamisessa eteenpäin. Soitan mielelläni kaikenlaista musiikkia, joten JPO:n laaja-alaisuus on mukava juttu.

Tykkään trumpetista, koska sen ääni on nätti mutta myös kova, eli se sopii hyvin tällaiselle kovaääniselle ihmiselle. Musiikki on ylipäänsä hyvä ja rauhoittava harrastus – tai trumpetinsoitto nyt ei ehkä varsinaisesti kuulijoita rauhoita, mutta ainakin soittajaa itseään!