Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Esko Penttinen

Olen Esko Penttinen, ja musiikkia olen harrastanut koko pienen – tai ison – ikäni. Nykyinen soittimeni, tenorisaksofoni, on sen sijaan eräänlainen sattuma: nuorena halusin soittaa saksofonia ihan vain siksi, että se kuulosti mukavalta. Onhan se tietysti hieman hankala kuljettaa mukana, mutta toisaalta se on myös suhteellisen helppo soitin, joten sillä pääsee hyvin soittamisen alkuun.

Nuorempana olen soittanut trumpettia ja pasuunaa muun muassa tanssiorkesterissa. Nykyinen kakkossoittimeni puolestaan on huilu, jota monet muutkin saksofonistit soittavat, koska niissä on käytännössä sama sormitus. Ei sitä välttämättä ensimmäisenä tulisi ajatelleeksi, mutta huilunsoitto on fonistille pohjimmiltaan melko yksinkertaista – kunhan vain ensin oppii, miten huilusta saa ylipäänsä äänen aikaan.

Joensuun Puhallinorkesterissa parasta on mielestäni kaikenlaisen viihdemusiikin soittaminen. Tänä syksynä onkin viihteen ystäville luvassa paljon mielenkiintoista konsertointia, kaikenlaista mistä tykkään. Muutenkin JPO on mukava ja joustava yhteisö, sellainen johon on ilo kuulua.