Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Varpu Pietinen

Olen Varpu Pietinen, huilisti. Aloitin musiikin harrastamisen alun perin nuorena aikuisena laulutuntien muodossa, mutta eräällä Itävallan-matkalla matkakumppanini totesi minulle: ”Varpu, hanki huilu, se sopii hyvin sun alahuuleen!” Niin tein, ja siitä alkoi huilunsoittoni.

Oikeastaan poikkihuilu ei edes ole lempisoittimeni, vaan suosikkini on barokkinokkahuilu ja suurin idolini sillä saralla tanskalainen Michala Petri. Salarakkaani puolestaan on fagotti, jolla on kiehtova ääni ja omalaatuinen soitinrakennushistoria. Yhdessä vaiheessa soitin myös selloa, mutta se jäi harrastuksena ohimeneväksi toisin kuin huilu, joka on ollut mukana elämässäni jo lähes 40 vuotta.

Joensuun Puhallinorkesteri näyttäytyy minulle dynaamisena, energisenä ja eteenpäinmenevänä orkesterina. Se ottaa rohkeasti haasteita vastaan ja myös selviytyy niistä, kiitos hyvän johtajan ja toimivan kokoonpanon. Sopiva esiintymisten määrä ja harrastukseensa sitoutunut innokas soittajajoukko takaa, ettei pitkästymistä tai turhautumista pääse tapahtumaan.