Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Heidi Pakarinen

Olen klarinetisti Heidi Pakarinen (ei, en ole sukua JPO:n toiselle klarinetisti-Pakariselle, vaan kyseessä on puhdas sattuma). Aloitin soittamisen musiikkiopistossa 11-vuotiaana ja soitin aktiivisesti toistakymmentä vuotta. Sen jälkeen soittoharrastus jäi pitkäksi aikaa tauolle, kunnes muutama vuosi sitten löysin tieni Joensuun Puhallinorkesteriin.

Klarinetissa minua viehättää erityisesti sen monipuolisuus. Siinä on kaunis ääni ja laaja ääniala, ja sillä voi soittaa hyvin monenlaista, niin klassista, marsseja, viihdemusiikkia kuin jazziakin. Itse tykkään niistä kaikista, mutta sydäntäni lähinnä on suomalainen musiikki. Siksi tämänvuotinen Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi teemakonsertteineen osuukin minulla juuri kohdalleen – oon oikea Sibbis-fani!

Haluan kiittää lämpimästi työkaveriani Patea, joka kolmisen vuotta sitten houkutteli minut mukaan Joensuun Puhallinorkesteriin. Orkesterisoittaminen on niin mukavaa ja antaa niin uskomattoman paljon, että yhtään liioittelematta voin sanoa JPO:hon liittymisen olleen yksi aikuiselämäni parhaita päätöksiä!