Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Pekka Haapalehto

Olen Pekka Haapalehto, JPO:n pitkäaikainen käyrätorvensoittaja. Soittourani alkoi vuonna 1978 siten, että kuljetin poikaani musiikkiopistolle ja odottelin aina siellä hänen soittotuntiensa ajan. Jonkin ajan kuluttua pojan soitonopettaja totesi, että mitäs sinä siellä tyhjän panttina odottelet, ryhdy itsekin soittamaan. Halusivat kuulemma kokeilla, voiko aikuinen oppia soittamaan ilman minkäänlaista musiikkitaustaa. Näköjään voi.

Ensimmäiset pari kuukautta soitin trumpettia, mutta pian minut houkuteltiin vaihtamaan käyrätorveen, koska sen soittajista oli pulaa – kuten usein on asia. Käyrätorvi eli corno on mielenkiintoinen soitin. Usein kuulee, että sehän saa soittaa aina vain ”takapotkuja”, mutta kyllä rytmimusiikinkin puolelta löytyy hyviä käyrätorvimelodioita soitettavaksi, klassisesta musiikista puhumattakaan.

Myös Joensuun Puhallinorkesteriin päädyin poikani perässä, ja täällä olen viihtynyt pian 40 vuotta, samoin orkesterin seitsikossa. Vaikkei aikuisena aloittanut soittoteknisesti ihan nuorempiensa tasolle pääsisikään, niin kyllä tässä hyvin muiden mukana pysyy ja oppii soittamaan aina vain paremmin. Ei tarvitse hyppiä harrastuksesta toiseen, kun löytää semmoisen, josta tykkää!