Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Birgitta Kemppainen

Olen Birgitta Kemppainen, ja soittimeni on alttosaksofoni. Aloitin sen soittamisen vajaat kolme vuotta sitten saksofonistiveljeni innostamana: hän mainosti, että kun vähän harjoittelet, niin pääset soittamaan orkesteriin. Ja niinhän siinä kävi, joskin ehdin jo välillä muuttaa ja kuhmolaisen Mourauttajien sijasta päädyin tänne Joensuun Puhallinorkesteriin.

Nuoresta asti olen tykännyt soittaa porukassa. Opiskelin musiikkiopistossa pianonsoittoa, mutta klassisen harjoittelun vastapainona soitin myös muun muassa tanssimusiikkia sähköuruilla hanuristien kanssa. Lisäksi soitin kirkkourkuja ja mietin kanttorin ammattiakin, mutta sen yhdistäminen tanssikeikkoihin ei siihen maailmanaikaan olisi ollut mahdollista. Puhallinorkesterin suuri rikkaus onkin juuri soitettavan ohjelmiston monipuolisuus.

JPO:ssa on hyvä meininki, ja Mika on aivan loistava johtaja. Myös soittoporukan yhteishenki on kannustava, tällainen noviisikin pääsee hyvin äkkiä mukaan joukkoon. Kaiken kaikkiaan orkesterisoittaminen on pääomaa sielulle – harjoitusten ja esiintymisten jälkeen olo on kuin uudestisyntynyt!