Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Anna Pakarinen

Olen Anna Pakarinen, Joensuun Puhallinorkesterin klarinetisti jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Aiemmin soitin musiikkiopiston orkesterissa, mistä minut houkuteltiin tänne. Ja hyvin olen viihtynyt, täällä on mukava soittaa ja hyvä yhteishenki.

Pääsoittimeni oli alun perin bassoklarinetti, mutta vaihdoin siitä jo melko varhaisessa vaiheessa klarinettiin. Se on kiva soitin, korkeat äänet saattavat joskus olla vähän hankalia mutta muuten se ei ole mitenkään erityisen vaikea soittaa. Ja varsinkin ykkösklarinetistina pääsee soittamaan myös kiitettävän paljon sooloja.

Puhallinorkesteriurani ajalta hienoimpia kokemuksia ovat olleet esiintymismatkat eri puolille maailmaa. JPO:n kanssakin olen ehtinyt reissata Lontoossa, Hofissa, Petroskoissa, Tallinnassa, Roskildessa, Brasiliassa… Ja ensi keväänä sitten Saksan-kiertueelle, jos vain suunnitelmat toteutuvat!