Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Niina Karttunen

Olen Niina Karttunen, ja olen soittanut huilua jo 25 vuotta, siis ihan pikkutytöstä asti. 😉 Huilistiksi päädyin fagotin ja saksofonin kautta, koska huilunsoiton aloittamiseen ei aiemmin ollut mahdollisuutta mutta halusin soittimekseni juuri sen, lähinnä kauniin äänen takia. Ja onhan huilua myös huomattavasti kätevämpi kuljettaa mukana kuin useimpia muita soittimia.

Musiikin suhteen olen kaikkiruokainen, mutta kivointa on ehkä elokuva- ja musikaalisävelmien soittaminen. Onkin hauskaa, että sellaisia on viime aikoina ollut säännöllisesti mukana ohjelmistossa. Aina on helpompi ryhtyä soittamaan, kun kappale on ainakin korvakuulolta ennestään tuttu.

Joensuun Puhallinorkesterissa parasta on mielestäni se, miten eri ikäiset ihmiset toimivat yhdessä ja auttavat tarvittaessa toisiaan. Ketään ei katsota kieroon, vaan musiikki kuuluu tasapuolisesti kaikille. Ja yhdessä on myös tavallaan turvallisempaa soittaa. Yksin esiintyessä jännittää aina enemmän, mutta porukassa ihan vain pikkuisen, silleen sopivasti!