Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Jukka Tuunanen

Nimeni on Tuunanen, Jukka Tuunanen erotuksena isästäni Pentti Tuunasesta, joka johti Joensuun Puhallinorkesteria 60–70-luvuilla. Häneltä on peräisin myös soittoharrastukseni: eräänä päivänä isäni toi autotalliin rummut ja pesäpallomailalla uhaten ilmoitti, että tästä pojasta tehdään sitten JPO:n rumpali. Eipä siihen ollut paljoa sanomista.

Työtehtävät veivät minut välillä vuosikymmeniksi soittamaan muualle, mutta musiikki on aina pysynyt osana elämääni muodossa tai toisessa. Joensuun Puhallinorkesterin riveihin palasin viitisen vuotta sitten lyömäsoitinpulaa paikkaamaan, ja mukavaahan täällä on ollut, etenkin kun nyt juhlavuonna on ollut hyvä esiintymistahti ja paljon tekemistä. Myös uusia lyömäsoittajia on saatu kivasti mukaan, mutta lisääkin saa ilman muuta tulla, mitä enemmän sen parempi. Ihan opittavissa oleva asiahan tämä on, ei mitään sen kummempaa.

Miksi juuri lyömäsoittimet? No, rytmistähän kaikki alkaa. Yhteisen rytmin hakeminen on ihmisille luontaista, sen voi kuka tahansa itsekin havaita esimerkiksi väkijoukon taputtaessa. Toki melodioitakin tarvitaan, mutta ilman rytmiä ei ole musiikkia. Siksi lyömäsoittimet ovat orkesterin sydän, se mikä pitää musiikin hengissä.