Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Kurre Westerberg

Olen Kurt ”Kurre” Westerberg, trumpetisti. Soittoharrastukseni on peräisin jo lapsuudesta, kun äitini halusi keksiä vilkkaalle pojalleen jotain mielekästä tekemistä. Ratkaisuiksi löytyivät vapaapalokunta ja trumpetinsoitto, joista ensin mainitusta muodostui myöhemmin ammatti ja jälkimmäisestä hyvä harrastus koko elämän ajaksi.

Olen kotoisin Etelä-Suomesta, missä olen soittanut useissa eri puhallinorkestereissa pääkaupunkiseudulla ja Vihdin ja Lohjan suunnalla. Pohjois-Karjalaan muutin pari vuotta sitten, ja Joensuun Puhallinorkesteriin löysin tieni Tartu torveen -lehtimainoksen ansiosta. Ja hyvin olen viihtynyt: orkesterin ilmapiiri on positiivinen ja toiminta vireää, ja pohjoiskarjalainen mielenlaatu sopii minulle hyvin.

Pidän erityisesti viihdemusiikista ja ”popularisoidusta” klassisesta musiikista, joten on mukavaa, että sellaistakin JPO:ssa soitetaan – räminä ei tässä iässä enää oikein miellytä. Esimerkiksi keväisen kirkkokonsertin ohjelmisto oli hieno kokonaisuus, kiitokset kapellimestarillemme Mikalle sekä johtamisesta että hyvistä kappalevalinnoista. Ja esiintymisethän ovat soittamisen suola, mukavien orkesterikavereiden ohella tietysti!