Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Pauliina Juntunen

Nimeni on Pauliina Juntunen. Joskus kymmenisen vuotta sitten olin äitini kanssa käymässä konservatoriolla, missä kuulin jostain kauniin kuuloista soittoa. Halusin tietää, mikä soitin oli kyseessä, ja sain kuulla sen olevan klarinetti. Ilmoitin heti haluavani ryhtyä soittamaan sitä, ja niin päädyin yksityistunneille ja sitä kautta klarinetistiksi.

Klarinetti on hieno soitin. Alussa sen soittaminen saattaa tuntua haastavalta, mutta kun sen saa kunnolla soimaan, siitä saa irti vaikka mitä. Pääsee niin korkealle kuin matalallekin, ja lisäksi klarinetin ääni on mielestäni edelleen kaikista soittimista kaunein.

Joensuun Puhallinorkesterissa olen soittanut nyt muutaman vuoden. Klassisen musiikin vastapainona on mukava päästä soittamaan viihteellisempääkin ohjelmistoa, esimerkiksi Beatlesin soittaminen oli hauskaa. Viime kesänä olin orkesterin palkkaamana kesätöissäkin, lajittelemassa ja järjestämässä nuottivarastoa. Aluksi se oli mielenkiintoista, mutta parin viikon jälkeen homma alkoi kieltämättä puuduttaa. Mutta saipahan kerrankin tutkiskella kyllikseen nuotteja!