Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Markku Pääkkönen

Olen Markku Pääkkönen, ja soitan baritonitorvea sekä pasuunaa. Muusikon urani aloitin aikoinani soitto-oppilaana Kainuun sotilassoittokunnassa, ja puhallinmusiikki vei mennessään niin perusteellisesti, että samasta soittokunnasta jäin lopulta eläkkeelle 33 vuotta myöhemmin.

Baritoni on se tuuban näköinen, mutta vähän pienempi vaskipuhallin. Sitä on mukava soittaa, koska sen nuoteissa on usein kivoja teemoja ja hyviä sooloja. Pasuuna puolestaan valikoitui sen rinnalle siksi, että ”barskalle” ei juurikaan ole käyttöä muussa kuin perinteisessä soittokunnassa, kun taas pasuuna soveltuu puhallinorkesterin lisäksi niin sinfoniaorkesteriin kuin big bandiinkin.

Joensuun Puhallinorkesterissa olen nyt soittanut vakituisesti kaksi vuotta. Orkesteriharrastuksesta on se hyöty, että yhteisharjoittelun myötä tulee soitettua paljon aktiivisemmin kuin yksinään. Vielä tärkeämpää on kuitenkin orkesterin hyvä henki ja kiva porukka, jotka ovat minulle, kuten monelle muullekin, ehdottomasti suurin syy mukana olemiseen.