Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Annikki Tanskanen

Olen Annikki Tanskanen, Joensuun Puhallinorkesterissa mukana jo 25 vuotta, josta suurimman osan olen toiminut myös orkesteriyhdistyksen sihteerinä. Alun perin olen trumpetisti, mutta kun pari vuotta sitten orkesterissa oli yhteensä yhdeksän trumpettia eikä yhtään käyrätorvea, niin siirryin soittamaan viimeksi mainittua. Tiesitkö, että käyrätorvi olisi suoraksi oikaistuna noin 7,5 metrin mittainen?

JPO:sta on vuosien mittaan tullut minulle rakas. Harjoituksiin on aina mukava tulla, ja jos joskus tiistai-iltana ei pääsekään mukaan soittamaan, on aina jotenkin kädetön ja jalaton olo. Erityisen iloinen olen siitä, että tulevan syksyn juhlakonserttiin on jo nyt ilmoittautunut mukaan ainakin parikymmentä entistä soittajaa vuosien varrelta – vanhoja orkesterikavereita on aina hauska tavata!

Yksi hilpeimmistä muistoistani JPO:ssa on peräisin vuosien takaiselta vappumarssilta. Kulkueen reitti kulki silloin Siltakatua pitkin ja kääntyi kaupungintalon kulmalta Rantakadulle. Joukon kärjessä marssivat lyömäsoittajat olivat kuitenkin liiaksi syventyneet keskinäiseen jutusteluunsa, ja muun kulkueen kääntyessä risteyksestä he jatkoivatkin matkaansa suoraan Itäsillalle. Vasta puolessavälissä siltaa he tajusivat alkaa ihmetellä, minne muu porukka heidän perästään olikaan kadonnut…