Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Mika Hirvonen

Olen Mika Hirvonen, Joensuun Puhallinorkesterin kapellimestari. Ammatiltani olen trumpetinsoiton lehtori konservatoriolla, ja olen myös säveltänyt ja sovittanut jonkin verran puhallinmusiikkia. Orkesterinjohtamiseni puolestaan alkoi viattomasti vuonna 1994 perustamastani ja johtamastani Outokumpu Big Bandista, ja siitä se on sitten levinnyt kuin Rytkösen tappelu vähän joka suuntaan.

Tänä vuonna vietettävä JPO:n juhlavuosi on oiva tilaisuus päästä esittelemään puhallinorkesterin mahdollisuuksia monipuolisesti erilaisille ihmisille, sellaisillekin, joille puhallinmusiikki ei välttämättä ole ennestään tuttua. Oma musiikkimakuni on laaja: tykkään yleisesti hyvänkuuloisesta musiikista, jossa saa mielellään olla hyvä melodia. Ja jos täytyy valita kahdesta bändistä, joista toisessa on torvia ja toisessa ei, niin mieluummin tietysti torvien kanssa.

Orkesterin johtamisessa parasta on mielestäni se, kun vuosien varrella olen päässyt näkemään ja kuulemaan, miten yksilöistä muodostuu yksi soiva instrumentti. On hienoa nähdä, miten porukka hitsautuu yhteen ja nauttii yhdessä soittamisesta. Kannattaa siis liittyä rohkeasti mukaan. Ja vääriä ääniä ei tässä hommassa kannata pelätä, koska virheet kuuluvat elämään, ja elävää musiikkiahan tässä ollaan kaikki yhdessä tekemässä!