Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Aleksi Mäkinen

Olen Aleksi Mäkinen, ja soitan trumpettia. Aloitin soittamisen kouluikäisenä, kun aiemmin trumpettia soittanut serkkuni lopetti ja sain häneltä soittimen. Trumpetin lisäksi soitan paljon muutakin, akustista kitaraa ja pianoa ja bassoa ja… oikeastaan lähes kaikkea.

Trumpetti on haastava soitin, mutta jos motivaatiota riittää, niin työ kyllä kannattaa. Varsinkin siinä vaiheessa, kun huomaa oikeasti osaavansa soittaa, se muuttuu aivan uudella tavalla palkitsevaksi. En osaa tarkalleen sanoa, milloin tuo muutos omalla kohdallani tapahtui, mutta muistan hyvin, miten kivalta tuntui huomata soiton sujuvan aivan eri tavalla kuin aiemmin.

Soitan konservatoriolla klassista trumpettia, joten puhallinorkesterissa soittaminen on sille hyvää vaihtelua – on kiva päästä välillä soittamaan kevyempääkin musiikkia. Ja kuuluuhan orkesteritoimintaan paljon muutakin mukavaa. Hienona elämyksenä mieleeni on jäänyt esimerkiksi ensimmäinen perinnesoittokuntakeikkani armeijan maastopuvussa.