Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Maria Iltola

Olen Maria Iltola, ja soitan tenorisaksofonia. Aloitin puhallinorkesteriurani alun perin huilulla, mutta korkeiden soolo-osuuksien vastapainoksi halusin sen rinnalle myös toisen soittimen, jotta pääsisin soittamaan välillä taustojakin. Tosin pian minulle valkeni, että saksofonikin soittaa enimmäkseen sooloja, mutta onhan se silti soittimena hyvin erilainen.

Joensuun Puhallinorkesterissa on aivan omanlaisensa tunnelma. Kun parikymmentä vuotta muualla asuttuani muutin äskettäin takaisin Joensuuhun ja liityin uudelleen orkesteriin, tuntui kuin olisin palannut kotiin. Toiminnassa on jatkuva eteenpäin viemisen meininki, mutta ei mitenkään liian ryppyotsaisesti. Totta kai orkesteri on myös yhteisönä mukava, ja yhdessä tekemisen ilo onkin läsnä koko ajan.

Juhlavuodelta odotan etenkin yhdessä soittamista ja harjoittelua, sitä miten parhaansa yritettyään voi olla tyytyväinen lopputulokseen. Vaivaahan sen eteen täytyy nähdä, mutta toisaalta soittoon keskittyminen on samalla henkireikä, joka vie ajatukset hyvin pois esimerkiksi työkiireistä. Ja niinhän se on, että jos tähän harrastukseen koukuttuu, niin ei sitä lopeta!