Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Jukka Röppänen

Nimeni on Jukka Röppänen, ja soittimeni on klarinetti, jota olen soittanut lähes 40 vuotta. Nokkahuilun soittamisesta se aikoinaan lähti, ja sitä kautta päädyin puhallinorkesteriin. Sieltä löytyi lainaklarinetti sekä opettaja, joten soittamisen aloittaminen oli helppoa.

Pidän 50–60-lukulaisesta amerikkalaisesta iskelmämusiikista, minkä vuoksi odotankin innokkaasti ensi talven Frank Sinatra -teemakonserttia. Konserttien rakentaminen eri teemojen ympärille toimii mielestäni hyvin, silloin niistä syntyy hienoja kokonaisuuksia. Omaa mielimusiikkiani on kantri, ja olisikin kiinnostavaa tietää, miten se luonnistuisi puhallinorkesterin voimin.

Joensuun Puhallinorkesterissa on mukava soittaa. Ohjelmisto on riittävän mutta ei liian vaativaa, ja myös harjoittelutahti on sillä tavoin sopiva, että tilaa jää myös musiikista nauttimiselle. Etenkin leireillä, jolloin pystyy useamman päivän keskittymään pelkästään soittamiseen, siitä aukeaa aivan uusia asioita. Yhdessä soittaminen sekä kuulostaa että tuntuu hyvältä.