Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Anja Mäntynen

Olen Anja Mäntynen, yksi orkesterissa pisimpään mukana olleista soittajista. Kun aikoinani aloitin soittamisen Joensuun tyttölyseon orkesterissa, soitinvaihtoehtoina oli tarjolla pasuuna ja tuuba. Kaverini valitsi niistä tuuban, minkä seurauksena olen itse soittanut pasuunaa jo lähes 50 vuotta.

Myös Joensuun Puhallinorkesteriin liityin melkein saman tien, ja pitkän orkesteriurani aikana olenkin ehtinyt nähdä monenlaista. Välillä toiminnassa on suvantovaiheita, mutta niistä noustaan aina uudelleen. Innostavat johtajat ovat olleet tärkeitä, ja mukavaa on myös se, että orkesterissa soitetaan niin monenlaista musiikkia. Itse pidän etenkin big band -tyyppisestä musiikista, mutta vaihtelu on hauskinta.

Orkesterin 50-vuotisjuhlavuodelta toivon erityisesti, että juhlakonsertteihin ja muihin tapahtumiin osallistuisi paljon sellaisiakin entisiä soittajia, jotka eivät ole pitkään aikaan olleet mukana toiminnassa. Ympäri Suomea on monia entisiä orkesterikavereita, joita olisi mukava tavata kymmenien vuosien jälkeenkin. Tulkaahan kaikki mukaan!