Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Anu Laakkonen

Olen trumpetisti Anu Laakkonen. Kokeilin trumpettia ensimmäisen kerran kahdeksannella luokalla koulun musiikintunnilla, ja sain siitä äänen heti ensimmäisellä yrittämällä. Varsinaisesti aloitin trumpetinsoiton vuotta myöhemmin, kun halusin aloittaa soittamisen musiikkiopistossa, ja siellä sattui olemaan pulaa trumpetisteista ja sain sieltä soittimen lainaksi.

Musiikkiopiston orkesterien kautta päädyin lukioikäisenä ensimmäistä kertaa myös Joensuun Puhallinorkesteriin. Orkesterisoitossa parasta on ilman muuta yhdessä soittaminen. Yksinkin toki tulee harjoiteltua, mutta vasta toisten kanssa soittotaitoa voi oikeasti käyttää.

Upein kokemukseni orkesterissa on tämänvuotiset Kontiolahden lukion vanhojentanssit, joita olimme säestämässä. Tapahtuma oli kaikin puolin hienosti järjestetty, ja omilla kotikulmilla on aina mukava esiintyä. Lisäksi oma poikani oli mukana tanssimassa, ja ensimmäisen yleisövalssin alkaessa hän hämmästyksekseni tuli pyytämään minua orkesterin joukosta tanssimaan kanssaan. Niinpä pääsin soittamisen lisäksi yllättäen nauttimaan myös tanssimisesta!