Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Jere Lemmetty

Nimeni on Jere Lemmetty, ja olen soittanut lyömäsoittimia pienestä pitäen. Olin noin seitsemänvuotias, kun äitini laittoi minut ensimmäistä kertaa rumputunneille. Sieltä siirryin myöhemmin soittamaan konservatoriolle, ja sitä kautta edelleen Joensuun Puhallinorkesterin riveihin.

Lyömäsoittimista tulee ehkä ensimmäisenä mieleen rummut, mutta pelkän rumpusetin lisäksi lyömäsoittajan on hallittava iso määrä muitakin soittimia, varmaan enemmän kuin kenenkään muun orkesterisoittajan. Soitinvalikoimaan kuuluvat esimerkiksi ksylofoni, kellopeli ja patarummut sekä kaikenlaista muuta kastanjeteista lehmänkelloon.

Lyömäsoittimet ovat hyvä soitinvalinta juuri monipuolisuutensa vuoksi. Lisäksi soittaminen on hauskaa, ja orkesterisoittaminen aivan erityisesti. Kannattaa liittyä joukkoon!