Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Pate Raappana

Pate ja tuubaOlen Pate, joskus harvoin myös Pauli Raappanaksi kutsuttu. Aloitin soittourani 11-vuotiaana huilulla, jota soitin viikon ja vaihdoin sitten pasuunaan. Vuoden jälkeen totesin, ettei sekään ole minun juttuni, ja olin jo luovuttamassa, kun minulle lyötiin syliin tuuba, se orkesterin isoin torvi. Ja sillä tiellä olen edelleen, mitä nyt välillä soitan myös bassoa. Ja kitaraa ja pianoa, ja toisinaan rumpujakin.

Joensuun Puhallinorkesteriin päädyin, kun sain soitonopettajakseni Raimo Maarasen, joka siihen aikaan oli JPO:n johtajana. Puhallinmusiikki on siinä suhteessa ainutlaatuinen harrastus, että se yhdistää ihmeellisesti eri ikäisiä ja muutenkin erilaisia ihmisiä. Yhdessä on kiva soittaa, ja ammattitaitoisten johtajien ansiosta siinä myös kokee jatkuvasti saavansa jotain ja oppivansa uutta.

Monenlaista on orkesterissa vuosien varrella tapahtunut, esiintymismatkoilla varsinkin, mutta mitähän tässä kehtaisi julkisesti kertoa… No, kerran joulunavajaisissa soitimme Teatteriravintolan terassilla, ja kesken Abba-sikermän, juuri kahden kappaleen välisessä taitekohdassa, suoraan selkämme takana Ilosaaressa alkoi ilotulitus. Koskaan ei varmaan ole soiton rytmi mennyt niin pahasti sekaisin kuin siinä paukkeessa!