Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Milla Vänskä

milla artikkeli1Olen Mirja ”Milla” Vänskä, ja soitan pasuunaa, myös vetopasuunana tunnettua. Valitsin soittimekseni juuri pasuunan, koska pidän sen matalasta ja kauniista äänestä. Minua kiehtoo myös pasuunan monipuolisuus: sillä voi soittaa niin jazzia, klassista, poppia kuin reggaetakin.

Soitan Joensuun Puhallinorkesterissa nyt kolmatta vuotta. Porukka on suorastaan hervottoman hauska, ja etenkin keikkamatkoilla tunnelma on välillä aivan uskomaton. Toinen puhallinmusiikkiin liittyvä rakas harrastukseni on Lieksan Vaskiviikot, jonne olen ensi kesänäkin menossa vapaaehtoistöihin.

Muistan ikuisesti ensimmäisen vappukeikkani puhallinorkesterin riveissä Joensuun kaupungintalon edustalla. Navakka tuuli vei ensin nuotit ja kaatoi sitten koko nuottitelineen, ja siinä sählingissä myös soittimeni slaidi [se liikkuva osa, jolla pasuunan äänenkorkeutta säädetään] irtosi. Mutta keikka saatiin kunnialla päätökseen kaikesta huolimatta!