Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Maria Aukee

Maria artikkeli1Nimeni on Maria Aukee, ja olen lukion kolmannella luokalla. Aloitin klarinetin soittamisen 8-vuotiaana, ja se tuntui alusta lähtien luonnistuvan hyvin. Aikaisemmin soitin konservatorion orkesterissa, mutta kun pari vuotta sitten lopetin siellä soittamisen, johtajamme Mika ”siirsi” minut kätevästi Joensuun Puhallinorkesterin riveihin.

Yhdessä soittaminen on mukavaa. Erityisesti pidän siitä, että orkesterin ohjelmisto on niin vaihtelevaa. Viimeaikaisiin suosikkeihini on kuulunut esimerkiksi Beatles-konsertin ohjelmisto, ja yksittäisistä kappaleista viime syksynä soittamamme Highland Cathedral on aivan ihana.

Muistan joskus pienempänä ihailleeni Joensuun Puhallinorkesterin esiintymistä. Viime vuonna sitten yhtäkkiä havahduin siihen ajatukseen, että itsekin soitan nykyään kyseisessä orkesterissa. On upea tunne katsoa peiliin ja nähdä itsensä samanlaisessa maripaidassa, joihin pukeutuneita soittajia on itse aikaisemmin ihaillut!