Mikään ei ole niin tärkeää kuin torvisoitto!

Close Icon
   
Contact Info     Joensuun Puhallinorkesteri
PL 225, 80101 Joensuu

Aaro Parviainen

aaro artikkeliOlen Aaro Parviainen, ja olen soittanut trumpettia yli 50 vuotta. Aloitin soittamisen, koska ihailin taitavia trumpetisteja, etenkin Eddie Calvertia, joka oli siihen aikaan suuri idolini. Itse tykkään soittaa monenlaista musiikkia, mutta sydäntäni lähellä ovat erityisesti big band -musiikki, soul sekä 70-luvun henkinen ”torvirokki”, jossa yhtyeeseen kuuluu iso vaskipuhallinsektio.

Joensuun Puhallinorkesterissa olen soittanut 80-luvun alusta asti, siitä lähtien kun Joensuuhun muutin. Parhaat muistoni orkesterivuosien varrelta liittyvät esiintymismatkoihin, ja aivan erityisesti mieleeni on jäänyt Unkarin-matka 80-luvulla. Sikäläinen kulttuuri oli kiehtovaa, ja suomalaisvieraat olivat silloisessa poliittisessa tilanteessa erityisen tervetulleita ja meidät otettiin lämpimästi vastaan.

Olen jo uhkaillut, että lopetan soittamisen siinä vaiheessa, jos alan tylsistyä liikaa. Orkesteri on kuitenkin mukava yhteisö, ja tietysti soittaminen itsessäänkin on hauskaa. Lopettamisen uhkaa ei siis ole näköpiirissä ainakaan lähiaikoina.